U bent hier
Maatregelen voor de horeca

Elke engageerde zich voor de levensnoodzakelijke begeleidende maatregelen bij de invoering van de witte kassa. Bij de begrotingscontrole maakt ze dit engagement ook effectief waar. De witte kassa heeft pas kans van slagen als we meer officiële jobs en meer geregistreerde uren in de horeca ook praktisch haalbaar én betaalbaar maken.
Hoe doen we dit concreet?
Flexi-jobs: lagere loonkost en hogere flexibiliteit
- Flexi-jobs aan netto + 25% werkgeversbijdrage.
- Minimum-uurloon van 9,5 EURO/uur wordt opgenomen in de wet.
- Werknemer netto 9,5 EURO/uur + 25% SZ-bijdrage
=> loonkost werkgever 11,9 EURO/uur.
Overuren
- Uitbreiding aantal overuren van 180 naar 360 uur en arbeidsrechtelijk van 143 naar 250 uur.
- De overuren van voltijdse werknemers in de horeca worden vrijgesteld van fiscale én parafiscale lasten (bruto = netto).
Flexibiliteit
- Uitbreiding gelegenheidsarbeid Horeca: van 100 naar 200 dagen per werkgever.
- Versoepeling van huidige regels voor afficheren uurroosters + verplichte pauzes.
- Invoering van een vereenvoudigd kasticket voor witte kassa.
- Platform met de horecafederaties en de vakbonden om de uitvoering en moeilijkheden van de sector te bespreken.
Hoe waardevol vond je dit artikel?
Geef hier je persoonlijke score in